Externe erkenning

We hechten veel waarde aan de externe erkenning voor ons beleid en bedrijfsvoering. In onderstaand overzicht geven we de resultaten weer op de belangrijkste benchmarks in 2015, namelijk de Dow Jones Sustainability Index, Garbon Disclosure Project, FTSE4GOOD, Tranparantiebenchmark en de Vigeo Index. Daarnaast is de Privacy Waarborg dat we in 2014 al kregen in 2015 uitgebreid met de Security Check - level Gold, bezetten we met 5 KPN-merken de top-5 bij Rank-a-Brand en zijn we als eerste geëindigd in de Tax Transparancy Benchmark. We ontvingen de ICT Milieu-award en twee Datacenter Dynamics Awards, namelijk de Internet Datacenter Award en de Critical Enviroment Future Thinking Award voor ons TierIV, cradle to cradle datacenter.

Carbon Disclosure Project

Resultaat: KPN is het klimaatleider

Uitleg: Het CDP doet jaarlijks onderzoek naar de energie- en klimaatdoelstellingen van 5500 grote bedrijven wereldwijd. De uitkomsten in het rapport zijn gebaseerd op energieverbruik, reductiedoelstellingen en strategie. Ook wordt gemeten hoe organisaties CO2-uitstoot en klimaatverandering tegengaan, de kansen die ze zien om daar producten en diensten voor te ontwikkelen, en hoe transparant ze daarover rapporteren.


Dow Jones Sustainability Indexes

Resultaat: KPN hoort bij de top 10% meest duurzame telecombedrijven ter wereld.

Uitleg The Dow Jones Sustainability Indices wordt bepaald door RobecoSAM en S&P Dow Jones Indices. De index geeft van ongeveer 2500 beursgenoteerde bedrijven aan welke het meest duurzaam te werk gaan en geldt als maatstaf voor de prestaties van ondernemingen op milieugebied en sociale zaken.


FTSE4Goood

Resultaat: KPN is weer genoteerd in de FTSE4Good Index Series

The FTSE4Good Index Series meet de performance van bedrijven die zich onderscheiden door een sterke bedrijfsvoering op milieu-, sociaal en bestuurlijk gebied.Transparantie benchmark

Resultaat: KPN staat op de 6de plaats voor ons Integrated Report 2015

Uitleg: De jaarverslagen van 500 bedrijven worden beoordeeld voor de Transparantiebenchmark . KPN staat al 4 jaar in de top 6 en won de Kristal in 2010.Vigeo Index

Resultaat: KPN is weer genoteerd in de stock exchange index Vigeo Benelux top 20 en in Vigeo Eurozone 120

Uitleg: Vigeo positioneert zich als de leidende Europese deskundige in het beoordelen van bedrijven en organisaties op het gebied van milieu, sociaal beleid en besturing
Tax Transparency Benchmark

Resultaat: KPN is nummer 1, samen met Unilever

Uitleg: Een vergelijkende studie van 64 beursgenoteerde bedrijven van goed bestuur op belastinggebied.

Datacenter dynamics Award

Resultaat 1: Winnaar Critical Environment Future Thinking award voor nieuwe Datacenter High Tech Campus van KPN

Uitleg: Deze award staat voor de innovatieve en vooruitstrevende toepassingen in datacenters die de gehele datacenter branche vooruit helpt en de volgende generatie van oplossingen definieert.

Resultaat 2: Winnaar Internet data center Award voor het nieuwe Datacenter High Tech Campus van KPN

Uitleg: Deze award staat voor alle aspecten binnen de online wereld. Van e-commerce tot aan social networks, IoT en alles daartussen wat bedrijfskritisch is. De erkenning hier is voor een datacenter met een homogene omgeving dat in staat is om een variatie van applicaties te laten draaien, ondersteund door de meest baanbrekende technologieën. KPN heeft hier de aanpak van het ontwerp van Tier 4 Datacenter Eindhoven laten zien die innovatief en baanbrekend is.ICT Milieu Award

Resultaat:KPN wint in 2015 de ICT Milieuaward voor het nieuwe Datacenter High Tech Campus van KPN, vanwege de inzet op dalend energieverbruik, ondanks de sterke toename van het dataverkeer in Nederland. Het datacenter maakt daarvoor gebruik van duurzame technologieën.

Uitleg: De ICT Milieu Award (een initiatief van Stichting ICT Milieu/ICT Nederland) wordt ieder jaar uitgereikt aan het meest innovatieve, milieuvriendelijke, duurzame en aansprekende ICT-product op het gebied van recycling van gebruikte ICT-apparatuur, verantwoord materiaalgebruik, vermindering afvalstoffen of vermindering energieverbruik. Voor deelname aan de ICT Milieu Award komen producten of diensten in aanmerking van ICT-bedrijven die in Nederland zijn gevestigd.


Privacy Waarborg

Resultaat:Privacy Waarborg (2014) in 2015 aangevuld met het Security label – level Gold

Uitleg: Het Privacy Waarborg controleert of organisaties zorgvuldig omgaan met uw gegevens bij het toesturen van reclame. U mag er op rekenen dat organisaties die het Privacy Waarborg voeren voldoen aan een aantal belangrijke wettelijke eisen met betrekking tot bescherming van privacy en databeveiliging. Het Privacy Waarborg is een initiatief van branchevereniging DDMA, bekend van onder meer de NEE/NEE en NEE/JA sticker voor op de brievenbus.