Digitale animaties van ‘Late Rembrandt’-werken op metrostations Amsterdam en Rotterdam

Vanaf vandaag krijgen metroreizigers in Amsterdam en Rotterdam Jort Kelders drie favoriete schilderijen uit de tentoonstelling 'Late Rembrandt' als digitale animaties te zien. Met de animaties worden de schilderijen 'De Staalmeesters', 'Ruiterportret van Frederik Rihel' en 'Titus aan de Lezenaar' subtiel tot leven gebracht op de grotere metrostations in de twee steden. Daarnaast krijgen de reizigers bij de digitale animaties een korte toelichting op deze drie meesterwerken te zien.


De digitale animaties in de metrostations zijn de volgende fase in de campagne 'Ontdek 'Late Rembrandt' online' die KPN voert in het kader van de tentoonstelling in het Rijksmuseum. Door digitale techniek te combineren met de klassieke schilderkunst van Rembrandt zijn op een originele manier de werken van Nederlands grootste schilder tot leven gebracht door animatie-experts. De komende tijd zullen ook de drie favoriete werken van André Kuipers (vanaf ma 9 maart), Sophie Hilbrand (vanaf ma 23 maart) en Mart Visser (vanaf ma 6 april) als digitale animaties op de metrostations van Amsterdam en Rotterdam getoond worden. De animaties zijn ook te bekijken op kpn.com/rembrandt. Daar verschenen eerder al de online rondleidingen met commentaar van de vier bekende Nederlands die in gesprek gaan met een Rembrandtexpert over hun favoriete werken. Iedereen met een smartphone, laptop, tablet of pc kan zo waar, wanneer en hoe hij wil 'Late Rembrandt' online ontdekken.

Als hoofdsponsor van het Rijksmuseum en van de tentoonstelling maakte KPN 'Late Rembrandt' voor iedereen al gratis online toegankelijk met de online rondleidingen. Nu dus ook digitaal op metrostations. Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN: "Met onze kennis van ICT en innovatieve digitale technieken brengen we 'Late Rembrandt' nog meer tot leven en kan heel Nederland genieten van de kunst van onze allergrootste schilder. Op deze manier voegen we als sponsor echt iets toe aan de beleving van deze bijzondere tentoonstelling."Over de tentoonstelling

Met ruim 100 schilderijen, tekeningen en prenten presenteert het Rijksmuseum met 'Late Rembrandt' een uitgebreid overzicht van het werk van de meester tussen ca. 1652 en zijn overlijden in 1669. De schilderijen en tekeningen komen uit vooraanstaande musea en particuliere collecties uit Europa en de VS. De werken zijn te zien in het Rijksmuseum tot en met 17 mei 2015. Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum, over de tentoonstelling: “Voor het eerst kan een nieuwe generatie kennismaken met het beste werk van een van de allergrootste schilders die Nederland heeft gekend.”

Contact gegevens

Koninklijke KPN N.V.

Maanplein 55

2516 CK Den Haag

Koninklijke KPN N.V.

Postbus 30.000

2500 GA Den Haag

Persberichten en statements

Ga naar de website

Blijf op de hoogte

Klik hier om de laatste update te ontvangen