Waarom sponsort KPN TEDx Amsterdam?

Deze week vindt de vijfde editie van TEDx Amsterdam plaats, het grootste internationale event op het gebied van technologie, innovatie en design. Dat KPN dit evenement sponsort, lijkt logisch vanwege onze link met technologie. Maar hoe is die relatie nu precies? Wat we nog niet wisten van KPN en TEDx Amsterdam.

1. Het TEDX Amsterdam event maakt onderdeel uit van de wereldwijd beroemde TEDx events. Een internationaal podium waar sprekers zogenaamde TED-talks houden op het gebied van technologie, innovatie en design. KPN is hoofdsponsor van dit evenement toch alleen maar vanwege de technische link? Ja en nee. KPN als ICT-technologiebedrijf sluit inderdaad naadloos aan bij de technologische innovaties die regelmatig op het TED-podium worden gepresenteerd, maar het gaat KPN ook vooral om de maatschappelijke en duurzame component. KPN streeft namelijk altijd naar het ontwikkelen van technologische innovaties die ten goede komen aan de samenleving. Veel TED-ideeën en innovaties ontstaan vanuit deze visie.

2. Op het TEDx Amsterdam event aanstaande woensdag zullen 16 sprekers uit binnen – en buitenland hun 18 minuten TED-talk houden. Hoe wordt ervoor gezorgd dat de talks het grote bereik krijgen die TED-optredens meestal krijgen?
KPN zorgt voor de livestream-verbinding gedurende het evenement. Daarnaast ontwikkelde KPN in samenwerking met ING een TED app. Met deze app kun je gemakkelijk door het TEDx-programma navigeren, de sprekers opzoeken en de TED-filmpjes bekijken.

3. Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en dat geldt zeker voor de generatie jongeren van nu.TEDx begrijpt dat en heeft daarvoor een speciaal TED evenement voor jongeren. Hoe springt KPN daarop in?
Naast hoofdsponsor van TEDx Amsterdam is KPN ook sponsor van TEDx Youth Amsterdam. Op dit evenement hebben jongeren kennisgemaakt met nieuwe technologie en hoe deze te gebruiken om oplossingen te zoeken.

4. KPN is dus sponsor van het grootste technologie en innovatie evenement ter wereld. Hoe innoverend zijn KPN’ers zelf eigenlijk? Tijdens TEDx Amsterdam wordt de TED Award uitgereikt aan het meest innovatieve en inspirerende idee dat een positieve impact heeft op de samenleving. Deelname aan deze award is enorm gestimuleerd binnen KPN en dat heeft inmiddels ook iets opgeleverd: KPN-medewerkers Linda Tahboun en Martijn van der Poel zitten in de top 10 met hun idee ‘Bee aware’. Ze willen via een online platform en app mensen bewust maken van wat ze in hun omgeving kunnen doen tegen bijensterfte. Bijensterfte is een actueel probleem wat ontzettend veel impact op het ecosysteem en onze planeet heeft - denk hetzelfde niveau als het broeikaseffect. Veel mensen hebben dat echter niet door.

Meer artikelen

Meest gelezen

Blijf op de hoogte

Abonneert u zich op onze rss feed voorde laatste updates van KPN KPNactueel