Schaatsseizoen flitsend van start met KPN NK Afstanden

Beeld: KPN
Beeld: KPN

Afgelopen weekend is het nieuwe schaatsseizoen geopend met het KPN NK Afstanden. Met verrassende uitslagen. KPN is alweer voor het vijfde seizoen hoofdsponsor van het schaatsen.

Op vrijdag 31 oktober om 14.30 uur klonk in het Thialf stadion in Heerenveen het eerste startschot voor de 500 meter voor de mannen. Op zondagmiddag werd de laatste afstand gereden: het spectaculaire nieuwe Olympische onderdeel, de mass start (minimarathon) bij de dames en de heren.

Daartussen werd op alle andere afstanden om het hardst gereden (1.000, 1.500, 3.000, 5.000 en 10.000 meter) door zowel de vrouwen als de mannen. Met veel fans en KPN-medewerkers, waaronder CEO Eelco Blok, op de tribune om hun favorieten aan te moedigen. Aangevuld dit jaar met een grote groep collega’s van Argeweb, dat sinds deze zomer ook bij KPN hoort. ‘

Hoe verging het Sven en Ireen?

Jorrit Bergsma was overtuigend de sterkste op de 10 kilometer. Op die afstand stelde Sven Kramer teleur door als negende te eindigen. Zelf was hij daar niet al te rouwig om: hij legt zich de komende jaren toe op de 1.500 en 5.000 meter en won dit weekend glansrijk op die afstanden. Erik Jan Kooiman (zie foto), verraste als nieuweling iedereen met brons op de tien kilometer.

Ireen Wüst, die afgelopen winter nog schitterde in onze KPN-campagne, schreef twee afstanden op haar naam: de 1.500 en 3.000 meter en werd daarmee de meest succesvolle deelneemster aan het NK in de geschiedenis van het schaatsen. Op de 1.000 meter werd ze voorbij gestreefd door Marrit Leenstra.

Alle uitslagen vind je hier.

KPN Clubhuis

Behalve op de tribunes konden de duizenden fans terecht in het KPN Clubhuis dat ieder jaar tijdens het NK voor veel sfeer zorgt. Kinderen konden hier schaatsclinics volgen van Barbara de Loor in de KPN Junior Schaatsclub en op zondagochtend vond er een kidspersconferentie plaats. Verder waren hier handtekeningensessies, de huldiging van alle medaillewinnaars en optredens van oud-schaatser en zanger Erik Hulzebosch.

Kijk hieronder voor een sfeerimpressie (fotografie: Glenn Wassenbergh/Neeke Smit).

In totaal maakten ongeveer 20.000 bezoekers de KPN NK Afstanden de afgelopen dagen tot een onvergetelijk evenement. Ondertussen keken op tv gemiddeld meer dan 1 miljoen mensen naar de uitzendingen op NOS. Terwijl het buiten nog ongeveer lente leek, is het schaatsseizoen hiermee succesvol van start gegaan.

Meer informatie over KPN & het schaatsen? Kijk op www.kpn.com/schaatsfan
Meer nieuws en achtergronden over het schaatsen is te vinden op het vernieuwde platform: schaatsen.nl

KPN is sinds 2010 de trotse hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Wij steunen de professionele schaatsers van Nederland zoals Ireen Wüst en Sven Kramer, maar ook de schaatsers op natuurijs, marathonschaatsers en de kleintjes die hun eerste slagen maken op het ijs met de KPN Junior Schaatsclub. Zo verbinden we heel schaatsend Nederland.

Meest gelezen en video's

Meest gelezen

Blijf op de hoogte

Klik hier om de laatste updates te ontvangen

Video