Sail Den Helder digitaler dan ooit

Voor het eerst in zijn bestaan krijgt Sail Den Helder een Social Media Huis. KPN, hoofdsponsor en ICT-partner van Sail Den Helder, verzorgt de benodigde techniek en internetverbindingen.

Een team van Sail en KPN-redacteuren zal vanuit ‘een glazen container’ verslag doen van de sfeer en activiteiten tijdens Sail en via een groot scherm het publiek voorzien van het laatste nieuws en tips.

Verschillende bekende artiesten die tijdens Sail optreden, komen in het Social Media Huis langs voor een Meet & Greet met hun fans, waaronder Pleun en Vinchenzo van de The voice of Holland. Ook is er interactie met het publiek via berichten op bijvoorbeeld Twitter Facebook, Instagram en Snapchat.

Datapiek

Het ICT-landschap is sterk veranderd ten opzichte van de laatste editie van Sail Den Helder, in 2013. Bezoekers willen altijd en overal goed bereikbaar zijn, social media gebruiken en foto’s en video’s kunnen delen en bekijken.

Dit jaar wordt op Willemsoord een grote data-piek verwacht en daarom heeft KPN extra maatregelen genomen om bezoekers van dit prachtige nautische evenement te voorzien van snel en veilig internet en gratis wifi.

Zo is er speciaal voor Sail sinds eind mei 7.000 meter koper bekabeling en 1.000 meter glas bekabeling aangelegd om alle bezoekers te voorzien van gratis WiFi. Ook heeft KPN op 13 juni een tijdelijke 4G mast geplaatst op Willemsoord om de honderdduizenden bezoekers van Sail Den Helder deze week te voorzien van snel en veilig mobiel internet. Daarnaast zijn er 16 trotters geplaats onder andere aan de Nieuwediepkade. Dit zijn reclamebillboards met WiFi apparatuur erin die bezoekers van gratis WiFi voorzien. Naast 4G en gratis WiFi zorgt KPN ook voor Reload & Relax spots en oplaadpunten voor smartphones.

Over Sail Den Helder 2017

Sail Den Helder verwacht samen met de Marinedagen 400.000 bezoekers en heeft een enorme uitstraling op de regio en daarbuiten. KPN voorziet de Sail-organisatie van alle verbindingen die nodig zijn voor zo’n groot evenement.

Voor de vijfde editie van Sail Den Helder, die plaatsvindt van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni, verwacht de organisatie ruim 30 Tall Ships afkomstig uit 17 landen. Hierbij is een aantal primeurs onder de bezoekende Tall Ships, waarvan sommige zelfs niet eerder in Nederland waren, zoals de in 2014 in Vlissingen gebouwde Shabab Oman II van de Omaanse Marine.

Meest gelezen en video's

Meest gelezen

Blijf op de hoogte

Klik hier om de laatste updates te ontvangen

Video