KPN maakt ‘Late Rembrandt’ toegankelijk voor iedereen

KPN maakt de eenmalige tentoonstelling ‘Late Rembrandt’ gratis toegankelijk voor heel Nederland. Vanaf vandaag staan er online rondleidingen door vier BN’ers op een speciale website.

Als hoofdsponsor van het Rijksmuseum en de ‘Late Rembrandt’ tentoonstelling, lanceert KPN een speciale website, zodat alle Nederlanders de bijzondere werken gratis kunnen ontdekken: kpn.com/rembrandt.

Op de site staan vier online rondleidingen met commentaar van journalist Jort Kelder, astronaut André Kuipers, presentatrice Sophie Hilbrand en couturier Mart Visser.

De rondleidingen kunnen een aanvulling zijn op een bezoek, maar ook een kans de expositie te bezoeken voor wie geen kaart kan bemachtigen of fysiek niet in staat is om te komen.

Vier BN’ers en hun favoriete Rembrandts

De vier bekende Nederlanders gaan in gesprek met een Rembrandt-expert die alles weet over hun favoriete werken uit de ‘Late Rembrandt’ tentoonstelling van het Rijksmuseum in Amsterdam. Elk van hen geeft ook persoonlijk commentaar bij de topstukken uit de expositie.

Zo vraagt Sophie Hilbrand zich kijkend naar ‘Batseba’ af hoe Rembrandts ideale vrouw eruit zou hebben gezien. André Kuipers raakt niet uitgekeken als hij voor het schilderij ‘Claudius Civilis’ staat. Mart Visser verbaast zich over de prachtige weergave van stoffen bij ‘De Joodse bruid’ en Jort Kelder bewondert Rembrandt om de alledaagse onderwerpen op diens schilderijen.

Kunst digitaal toegankelijk maken

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN: ‘Als hoofdsponsor van het Rijksmuseum én van ‘Late Rembrandt’ zet KPN zich in om kunst digitaal toegankelijk te maken voor heel Nederland. Het is de eerste en misschien wel de laatste keer dat zo veel werken uit internationale musea en privé-collecties van Rembrandt in ons land bijeen zijn. Daarom maken wij het voor iedereen mogelijk deze bijzondere expositie gratis online te ontdekken.'

‘Late Rembrandt’ campagne KPN

De lancering van de speciale website maakt deel uit van een landelijke ‘Late Rembrandt’ campagne van KPN. Onderdeel van die campagne zijn ook een tv-commercial (zie hieronder), radio-commercials, advertenties in landelijke en regionale dagbladen, billboards, online bannering en digitale abri’s waar onder andere animaties van een aantal ‘Late Rembrandt’ werken te zien zijn. Zowel online als met interactieve abri’s op stations in Amsterdam en Rotterdam is het mogelijk digitaal een ‘Rembrandt-ets’ te maken van jouw foto (‘Maak een #etsie van je #selfie’).

De website kpn.com/rembrandt is te bekijken op alle devices (pc, tablet en mobiel).

OVER DE TENTOONSTELLING

Met ruim 100 schilderijen, tekeningen en prenten presenteert het Rijksmuseum met ‘Late Rembrandt’ een uitgebreid overzicht van het werk van de meester tussen ca. 1652 en zijn overlijden in 1669. De schilderijen en tekeningen komen uit vooraanstaande musea en particuliere collecties uit Europa en de VS. Het is voor het eerst dat Rembrandts late werken naast elkaar getoond worden. De tentoonstelling is te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam tot en met 17 mei 2015.

Meest gelezen en video's

Meest gelezen

Ga naar de website

Blijf op de hoogte

Klik hier om de laatste updates te ontvangen

Video