KPN biedt versleutelde communicatie aan

KPN is een strategische samenwerking aangegaan met encryptiebedrijf Silent Circle. Hierdoor kunnen mobiele telefoongebruikers vanaf juni dit jaar wereldwijd beveiligde telefoon- en videogesprekken voeren.

Door de samenwerking kan ook data versleuteld worden verstuurd. KPN is de eerste telecomaanbieder ter wereld die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen. Het bedrijf is hiervoor de exclusieve rechten voor zijn thuismarkten overeengekomen. De samenwerking tussen Silent Circle en KPN benadrukt de betrokkenheid van beide bedrijven bij het beschermen van privacy van gebruikers van mobiele telefoons. Bovendien komt het tegemoet aan de wereldwijde vraag naar veilige en betrouwbare alternatieven.

Pakket downloaden

Door deze samenwerking kunnen mobiele telefoongebruikers via de KPN CloudStore het Silent Circle-pakket downloaden. Dit pakket bestaat uit ’Silent Phone’ en ’Silent Text’. Hiermee krijgen gebruikers de mogelijkheid om met andere gebruikers van Silent Circle beveiligde communicatie op te zetten voor iOS- en Android-telefoons.

Privacy

Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten van Silent Circle geen metadata op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf. Deze techniek zorgt ervoor dat de geheime sleuteluitwisseling volledig onafhankelijk van Silent Circle. Na een communicatiesessie worden de geheime sleutels bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen.

'KPN voelt een bijzondere verantwoordelijkheid om bij te dragen aan privacy & security'

John van Vianen, directeur Zakelijke Markt van KPN

Bijzondere verantwoordelijkheid

’Als belangrijke aanbieder voelt KPN een bijzondere verantwoordelijkheid om bij te dragen aan privacy & security voor onze klanten,’ zegt John van Vianen, directeur Zakelijke Markt van KPN. ‘Zeker in een snel veranderende wereld waarin onze klanten gebruikmaken van verschillende nationale en internationale netwerken en waarin privacy en security steeds belangrijker worden.’

Betrouwbaar datagebruik

Volgens Jaya Baloo, Chief Information Security Officer KPN, maakt het bedrijf zich sterk voor veilig en betrouwbaar datagebruik voor iedereen. ‘Klanten willen hun gevoelige informatie zo goed mogelijk kunnen beschermen. Er is nu een unieke kans om versleutelde spraak en data mogelijk te maken via de bijzondere samenwerking met Silent Circle. Ik sluit me graag aan bij wat Phil Zimmerman, mede-oprichter van Silent Circle, altijd zegt: ‘Communiceren via Silent Circle is net alsof je in iemands oor fluistert, die zich op duizend kilometer afstand bevindt'.’

Meest gelezen

Blijf op de hoogte

Klik hier om de laatste updates te ontvangen

Video's